Cartea Blestemelor

Prima carte din trilogia
Ultimul împărat nemuritor

Cartea Blestemelor

O reinterpretare epică a basmului
Tinerețe fără bătrânețe
și viață fără de moarte

A fost blestemat ca în sângele lui să curgă sângele din două timpuri diferite. Tatăl său este împăratul oamenilor, iar mama sa a fost născută la hotarele dintre două lumi. Profeția spune că, la douăzeci de ani, el va porni în căutarea Tinereții fără Bătrânețe și a Vieții fără de Moarte și va schimba apoi orânduirea lucrurilor știute până atunci. Însă destinul său este ascuns de cei din jurul său.

Aceasta este o poveste străveche, a unui univers păgân plin de mituri și de magie, un tărâm fantastic al basmului și al folclorului autentic românesc, dintr-un timp înainte de timp, plin de superstiții și descântece, vâlve, iele, spirite uitate, ursitoare și zâne, solomonari, clarvăzători și bahornițe, demoni și zmei sau ființe fantastice ale nopților și pădurilor.


Video-trailer și synopsis

Prima carte a trilogiei, Cartea Blestemelor, spune povestea copilăriei și adolescenței lui Aleodor. Totul începe într-o noapte întunecată, când la palat ajunge un străin misterios, care știe de ce fiul împăratului zace într-un somn veșnic de când s-a născut. Atunci, craiul, boierii cei mai de seamă și sfătuitorul curții vor afla pilda zămislirii celor trei lumi, și nu două, așa cum cu toții o știau, dar și istoria ascunsă a regretatei împărătese. Pentru a-l salva pe copil, împăratul va trebui să lege un jurământ sfânt, pe care însă va căuta să-l încalce din primele zile.

Aventura lui Aleodor din prima carte este aceea de a-și regăsi propriul destin. El va pune la îndoială toate legile și credințele lumii lui, în căutarea adevărului.

***

După aproape trei ani de lucru, cea mai grea parte fiind documentarea asupra folclorul românesc, credințelor și superstițiilor străvechi, dar și întreaga lume a basmelor noastre, Cartea Blestemelor va apărea în aprilie 2022. Seria va continua cu Cartea Ielelor (2023) și Cartea Plângerii (2024).


Fragmente online

Cartea Blestemlor, de Andrei Ruse

Cuprinsul cărții

Partea I: Pilda Lumilor

A fost odată ca niciodată
Capitolul 1: Străinul misterios
Capitolul 2: Povestea primului împărat Verde
Capitolul 3: Sfatul din Camera Cărților
Capitolul 4: Copilul născut pe hotarele dintre lumi
Capitolul 5: Visul din Grădina Teilor
Capitolul 6: O rugăciune veche de o mie de ani
Capitolul 7: Legământul tăinuit

Partea a II-a: Anii cunoașterii

Capitolul 1: Plecarea către Malvas
Capitolul 2: Ultimul solomonar
Capitolul 3: Bufnița albă
Capitolul 4: La Poarta Veche
Capitolul 5: Darul neprimit
Capitolul 6: Noaptea profetului
Capitolul 7: Lupul cu fruntea de aramă

Partea a III-a: Galben de soare

Capitolul 1: Satul blestemaților
Capitolul 2: Târgul ascuns
Capitolul 3: Frați de sânge
Capitolul 4: Fecioara cu nume de zână
Capitolul 5: text în lucru
Capitolul 6: text în lucru
Capitolul 7: text în lucru