Romanul Zaraza: ebook gratuit

Publicat inițial în 2014, după aproape de trei ani de continuă cercetare și documentare, inclusiv o bursă primită în Germania la Akademie Schloss Solitude, Zaraza, al treilea meu roman, a ajuns la trei reeditări în cadrul Editurii Polirom (două în colecția Ego.Proză și una în colecția TOP10+). A fost desemnat Romanul anului 2014 (de votul cititorilor pe site-ul Bookaholic.ro) și a primit nota de Cartea anului 2014 din partea proiectului Carticusuflet.ro.

Dincolo de toate aceste date, este romanul care m-a „format” ca scriitor și de care sunt și acum, la șase ani distanță, încă foarte legat emoțional. Abia după publicarea lui (deși debutasem în proză cu un best-seller, Soni, în 2008, și mai publicasem în 2007 volumul de poezie Black Job, iar în 2011 romanul Dilăr pentru o zi), pot să spun că am început să contez în această breaslă scriitoricească, iar relațiile și succesele venite ulterior mi-au deschis căi de nebănuit – iată-mă astăzi, având propria mea editură și publicând autori atât de importanți autohtoni, toate astea au pornit de aici.

Este o carte care m-a măcinat, care m-a făcut să-mi ies din zona mea confort (eu scriam destul de „actual”, nici nu mă gândeam că aș merge vreodată pe istorie ficționalizată), care m-a purtat într-o călătorie superbă de ani întregi, în care nu doar că am descoperit o parte uitată a interbelicului și a eroilor de atunci, dar prin care am cunoscut o sumedenie de persoane cu care și astăzi leg o strânsă prietenie. Despre Zaraza s-au scris multe, reacțiile m-au copleșit de fiecare dată, cartea a fost aproape chiar să fie baza scenariului unui film (n-a fost să fie, cel puțin deocamdată), și a inspirat musicalul cu același titlu al lui Răzvan Mazilu.

După șase ani, pregăteam la Editura Hyperliteratura reeditarea romanului, însă în condițiile actuale, am decis că cea mai bună soluție pentru ca această carte să fie citită este să ajungă la oameni în format electronic. Așa că mai jos v-am pregătit variantele Epub și PDF (mulțumesc lui Florin Iaru), cu download gratuit și sper ca povestea înduioșătoare și curajoasă a lui Cristian Vasile (dar și a lui Fernic sau Pribeagu) să vă atingă cum m-a atins pe mine, dar și atâția mii de cititori.

Zaraza, Andrei Ruse, ebook gratuit pdf carte electronica

1448 Downloads

1820 Downloads

PS. Pentru a rămâne la curent cu proiectele mele, te poți abona la Newsletter-ul meu.

Lectură plăcută! 🙂
Abonează-te la Newsletter, pentru a fi la curent cu cărţile şi proiectele mele.

  • 3K
    Shares

24 martie 2020     Proză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *