Cărți și scriitoriJurnal

Planul Antologiei George Vasilievici: e-book-uri gratuite, concurs de debut, sute de exemplare pentru promovare

Antologia George Vasilievici (1978 - 2010)

Marți, pe 10 martie, am demarat campania de crowdfunding și precomenzi pentru Antologia George Vasilievici (1978 – 2010), pentru 32 de zile – se va încheia undeva spre 12 aprilie (pe 10 aprilie se împlinesc zece ani de la dispariția lui), cu scopul de a readuce în prim plan opera unuia dintre cei mai importanți scriitori ai anilor 2000 (am scris AICI mai multe și în special despre prietenia dintre mine și George).

Antologia va consta într-un box cu două cărți: selecția celor mai bune texte din cele cinci volume de poezie publicate, bonus câteva zeci de texte inedite, coordonate de Claudiu Komartin; și volumul de proză, care va conține romanele Yoyo, Viseptol, dar și câteva proze scurte, pe care îl voi coordona eu. Ne-au ajutat (în special pentru adunarea materialelor, dar și altele) poeții Miki Vieru și Mugur Grosu.

Urmărește și clipul făcut pentru acest proiect:

Costurile de producție, promovare și alte planuri pe care le avem cu această antologie (pentru că nu ne vom opri la simpla publicare a ei) se învârt la undeva puțin peste 20.000 de lei. Scopul campaniei de crowdfunding, unde se vor implica cititori / potențiali sponsori este de 15.000, restul sumei urmând să fie acoperită de Editura Hyperliteratura. În momentul în care scriu acest articol s-au impicat deja 25 de susținători și suntem la 15% din obiectiv atins (cu 28 de zile rămase) și speranța mea este că vom duce la bun sfârșit campania (mai ales prin implicarea tuturor scriitorilor – dar nu numai – care i-au fost prieteni lui George), mai ales în situația destul de tristă de acum, cu problemele întregii lumi, care afectează grav economia și în special zonele culturale.

Trei lucruri vreau să menționez din planurile pe care le avem imediat după apariția cărților:

E-book-uri și PDF-uri gratuite pentru oricine

Box-ul (fizic) va costa undeva spre 60 de lei, însă vom pune la dispoziția tuturor varianta de download electronică a ambelor cărți (formate PDF și E-book), pentru că ne dorim ca opera lui George să ajungă la cât mai mulți cititori. Ca opera lui (aproape întreagă, cu cele mai bune selecții), nu frânturile de texte care se găsesc momentan pe câteva site-uri, să poată fi pătrunsă așa cum ar trebui, inclusiv de oamenii cu probleme financiare (categorii întregi, de la studenți la profesori, artiști șamd, care sunt sigur că se vor bucura de această inițiativă).

200 – 250 de exemplare din box-ul antologiei
folosite pentru promovare

Vom începe cu un prim tiraj de 1.000 de exemplare tipărite din antologie, iar un sfert din el îl vom aloca promovării (exemplare de protocol, cum se mai numesc), pentru bloggeri, presă, influenceri ș.a. – a nu se confunda cu oferirea cadou a sute de exemplare pentru prieteni și amici, aș vrea să menționez de la început asta. Vom face liste întregi din bazele noastre de date pe care le folosim pentru promovarea cărților, cu oameni care sunt implicați activ în recomandarea lor, și îi vom selecta atenți pe cei cărora opera lui George Vasilievici li se și „potrivește”. Pentru că atât poezia, cât și romanele lui George, au un stil aparte, sunt brute prin limbaj, debordează în imaginație, și cred că numai anumite tipuri de cititori îl pot recepta așa cum trebuie.

Concursul de debut al Editurii Hyperliteratura,
George Vasilievici

Momentan doar în fază de schiță, e timpul ca după trei ani și jumătate de activitate editorială, să deschidem la Hyperliteratura și un concurs de debut pentru roman (pentru că asta publicăm, beletristică, dar și istorie). După ce voi elabora un regulament foarte bine pus la punct, orice scriitor care încă nu a debutat în proză va putea să se înscrie în acest concurs, care va avea ca premiu publicarea cărții (cu drepturi de autor mai mari decât la oricare altă editură, se știe cred deja politica noastră editorială, cu programe de promovare consistente șamd) la editura noastră. Și cum acest concurs avea nevoie de un nume, nu era niciun altul mai potrivit decât Concursul de Debut George Vasilievici. Juriul va fi format în mare parte din autorii Hyperliteratura, concursul se va desfășura începând din 2020 la fiecare sfârșit de an, urmând ca rezultatele să apară undeva în martie anul următor și cartea să fie tipărită până în mai (la celebrul Bookfest).

Pentru a da viață tuturor acestor idei (și nu numai), vă invit și pe voi să vă implicați în primul rând în campania de precomenzi, pentru a începe cu publicarea Antologiei George Vasilievici (1978 – 2010), pe platforma Sprijina.ro. Precomanda durează numai 1-2 minute folosind cardul, sau poate fi făcută și prin Transfer bancar, urmărind toți pașii de pe Sprijina.ro.

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe:
  • 211
    Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *