Despre mine

Andrei Ruse (n. decembrie 1985, București) este scriitor, editor de carte și promoter cultural.

A debutat în 2007 cu volumul de poezie „Black Job” (Ed. Vinea), iar anul următor a publicat romanul „Soni” (Ed. Tritonic, 2008; Ed. Polirom, 2012; Ed. Rao, 2014), una dintre cele mai dezbătute cărți în online la momentul ei, considerată best-seller în România și ajunsă la ediția a IV-a. În 2011 a publicat romanul „Dilăr pentru o zi” (Ed. Polirom), iar în 2014 romanul istoric „Zaraza” (Ed. Polirom), pentru care a primit și o bursă la Akademie Schloss Solitude (Stuttgart) în 2012, carte care s-a bucurat de un succes rapid, ajungând la încă două reeditări, ultima în colecția TOP10+ a Editurii Polirom. A fost desemnat romanul anului în 2014 (votul cititorilor, site-ul Bookaholic) și cea mai bună carte din 2014 (site-ul Carticusuflet.ro).

A avut de asemenea nenumărate lecturi în afară (Berlin, Leipzig, Stuttgart ș.a.), i-au apărut fragmente de roman sau proze scurte în reviste din Germania, Cehia sau Serbia; și este inclus și într-o antologie de proză conteporană românească apărută în Serbia.

În 2012 a deschis revista online Hyperliteratura.ro, care a devenit una dintre cele mai citite publicații de cultură din țară.

Din 2016 a deschis și Editura Hyperliteratura, un proiect în care și-a propus să adune cei mai buni autori români, oferindu-le drepturi financiare mai mari față de editurile „tradiționale” și o platformă de promovare mult mai coerentă pentru titlurile lor, atât online, cât și prin programe de lansări și turnee de carte în toată țara. Până acum a publicat la Editura Hyperliteratura romanele „Casa din Strada Sirenelor”, de Octavian Soviany (2017), „Rezidenți în Casa Visurilor”, de Radu Aldulescu (2018), trilogia „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone („Rock sub seceră și ciocan”, 2016, „Rock în timpuri noi”, 2018, „Rock în mileniul 3 – în lucru) sau seria de publicistică „Baricadele” (vol I – III, 2017) a binecunoscutului jurnalist Andrei Crăciun.

Contact: supraego85 at yahoo dot com